Een verfrissend eetcafé op de idyllische site van het kasteeldomein van Wippelgem.

Salon Sauvage is een verfrissend eetcafé op de idyllische site van het kasteeldomein van Wippelgem. Je kan er komen genieten van gezonde én hartverwarmende drankjes, kleurrijke taartjes en gevarieerde gerechten.

In mei 2016 werd er nieuw leven geblazen in deze unieke locatie: waar ontdekkers iets beleven en mensen elkaar ontmoeten. Ook is er ruimte voor speciale evenementen waarbij de bezoeker wordt ondergedompeld in de unieke themaconcepten ontwikkeld door de gezusters Deroose.

“De naam combineert enerzijds het exotische avontuurlijke met verwijzingen naar het escapisme: de ongerepte natuur, reizen naar verre oorden, verbeeldingskracht, avontuur, wildernis,… Anderzijds een authentieke, nostalgische, barokke, gezellige, rustgevende stijl die aansluit bij het pand.

De gezusters Deroose

De bezielers en uitvoerders van Salon Sauvage zijn de gezusters Ella en Margot Deroose.

Ze genoten beiden een opleiding in de beeldende kunsten (KASK Gent) en maken zij deel uit van het theatercollectief: Cadaver dat interactieve horrorervaringen creëert. Zowel Ella als Margot deden reeds ervaring op in de horeca. In 2016 gingen zij samen een duel aan waarin ze beide aspecten combineerden.